Slide

Rentoa yhdessäoloa Kaitaniemessä

02.09.2022 Vesiposti

Yksi Kuumakiltojen odotetuin tapahtuma on leiri Kaitaniemessä. Kuumakillat ovat jo useamman vuoden ajan järjestäneet mukavia viikonloppuja  helluntaiseurakunnan leirikeskuksessa Hyvinkäällä. Kaitaniemi sijaitsee Sykärin rannassa ja käytössä on viisi mökkiä, joissa voi yöpyä 2-4 henkeä ja saunarakennuksesta löytyy myös tilaa nukkujille.
Kesäkeittiössä on tilaa reilusti ja siellä valmistuu aina huikeat leirieväät. Huhtikuussa 22.–24.04 oli taas leirin aika.

Kiireetöntä oleilua, visailua, kisailua ja saunontaa

Viikonloppu tuntui lomalta. Tunnelma oli rentoa yhdessäoloa, kaikki osallistuivat leirin ohjelmaan ja porukalla saimme järjestettyä mahtavan viikonlopun. Kiva oli nähdä tuttuja ja mukaan mahtui uusi kävijäkin. Järvenpää, Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä, Porvoo ja Espoo oli edustettuina. Leiri alkoi tietenkin kahvin keitolla, sitten kortit pöytään ja ristiseiskan pelaaminen alkoi ja samalla grillissä paistui jo ensimmäiset makkarat.

Kirsi heittää frisbeeta tyylillä.

Toiset viettivät koko viikonlopun mökkielämää. Osa tuli päiväkäynnille lauantaina, mikä oli leirin pääpäivä ja ohjelmassa olikin leikkimielistä kisailua. Ja perinteitä kunnioittaen kyse oli “ei niin tavallisesta kisailusta”. Osa leiriläisistä oli tällä kertaa
osallistunut kilpailuosioiden suunnitteluun, mutta päävastuu oli tuttuun tapaan Antti Tammisella Järvenpäästä, joka on aina toiminut hullunkuristen kilpailujen pääjärjestäjänä.

Kilpailuun kuului kuulan tarkkuusheitto, frisbeen heitto väärällä kädellä, saappaan tarkkuus heitto ja tietenkin nännikumin heitto. Visailuosuus sisälsi hyvin omituisia kysymyksiä ja vähän mietitytti, että oliko Antti jopa ihan itse omasta päästään kysymyksiä keksinyt, ja arvoituksetkaan eivät olleet ihan tavallisia. Mutta onnistumisia ja oikeita vastauksia täytyi olla, sillä voittajajoukkue löytyi.

Päivä kului leppoisasti jokaisen puuhastellessa mitä halusi. Ei kiire mihinkään, ei aikatauluja ja vaikka porukka oli iloista ja äänekästä, niin silti Kaitaniemessä vallitsi rauhallinen tunnelma. Tätä moni leiriläinen painottikin, että viikonloppu oli todella rentouttava. Sää oli loistava, ei satanut lunta eikä räntää ja Sykärin rannassa sai nauttia ulkoilusta. Korttipelejä pelattiin ja humoristiset ja hyvin kilpailuhenkiset kommentit kuuluivat pelien keskeltä. Kesäkeittiön biljardipöytäkin löysi pelaajat. Sauna lämpeni molempina iltoina ja hyvinkääläinen Sami Koskinen
kävi rohkeasti avannossa molempina päivinä.

Muurikkaletut ehdoton suosikki – syksyllä jälleen

Leirin kohokohta oli jälleen kerran letut ja onnellinen nuorimies Elmeri. Kuvasta taitaa löytyä se joka söi myös Kirsin ja Mailiksen letut.

Vuoden kohokohta on ehdottomasti Kaitaniemen leiri. Mutta Kuumakiltojen ehdoton suosikki ja tapahtumien kohokohta on ollut Martti Kempin muurikkaletut. Toki Marko Hakkarainen sanoisi, että ykkösjuttu on nurmijärveläinen sinappi. Lettuja saatiinkin lauantai-iltana ja lettumestarina toimi tällä kertaa Antti Tamminen. Antista paljastuikin leirillä varsinainen keittiön hengetär. Kysymys kuuluukin, että missä on Kirsin ja Mailiksen letut? Sillä naisten saunavuoron aikana lettukasa oli kadonnut ja jäimme ilman tätä odotettua herkkua. Nyt sitten odotellaan syksyn leiriä ja lettuja.

Syksyllä on luvassa seuraava Kuumakiltojen leiri Kaitaniemessä. Viime syksynä oli huikea viikonloppu teemalla Mestaruusleiri, sinne saimme päivävieraita Tampereelta asti. Tulevan syksyn leirin vetovastuu on vuorostaan Nurmijärvellä eli eiköhän tiedossa ole viikonloppu teemalla sieniä, sinappia ja sytykkeitä. Näistä on tullut Nurmijärven A-killassa jo perinne. Paljon tapahtumaa mahtuu Kuumakiltojen kesään ja jokaisessa A-killassa on omat juttunsa, mutta innolla odotamme taas syksyn leiriä, jolloin pääsemme taas kokoontumaan isommalla porukalla.

Teksti ja kuvat:
Marika Auvinen
Nurmijärven A-kilta ry