Slide

Jälleen kesä selvin päin – ja töihin on helppo palata!

Kesäloma on jokaiselle alkoholin suurkuluttajalle vaaran paikka, koska useimmille meistä työ tai opiskelu itsessään on jo suojaava tekijä. Joka-aamuisella korjaussarjalla kierre syntyy nopeasti. Mitä pitempi on loma, sitä vaikeammin sujuu suurkuluttajalta töihin paluu.

Eikä se omin avuin aina onnistukaan. Joskus tarvitaan katkaisuhoitoa ennen töihin paluuta.

Asioiden ei tarvitsisi kuitenkaan edetä näin pitkälle. Ongelmajuomiselle on olemassa täysin lääkkeetön ja ilmainen vaihtoehto, joka perustuu erityisesti vapaaehtoisuuteen, toiminnallisuuteen ja yhteisöllisyyteen.

Kiitos ystävien ja A-kiltatoiminnan, kuluvana elokuuna minulla tuli seitsemän raitista vuotta täyteen. Olin juova alkoholisti, kun toimintaan ohjauduin, joten olen yksi esimerkeistä sille, että raitistuminen on mahdollista tällä konseptilla.

Nykyisin mieluisinta tekemistä kesälomallani ovat luonnossa liikkuminen, grillaaminen, kulttuuritapahtumien kokeminen ja ystävien näkeminen. Kaikki tämä ihan selvin päin, ilman jatkuvaa pelkoa siitä, että minun tarvitsee enää juoda itseäni ”mukavaksi” tai ottaa seuraavana aamuna raa’asta viinasta krapularyyppyä ahdistukseen.

Kahdeksan kiltatoimintavuoden jälkeen paikasta on muodostunut minulle turvasatama, jossa voin halutessani, melkein vuoden jokaisena päivänä, grillata, saunoa, liikkua porukalla luonnossa, urheilla, nauraa, itkeä tai jauhaa vaan kiltakavereiden kesken paskaa.

Tätä kaikkea kutsutaan A-killassa vertaistueksi, jolla hoidetaan hoitamattomana kuolemaan johtavaa sairauttani: alkoholismia.

Mikä hienointa, viimeisenä seitsemänä vuotena lomalta töihin tai opiskeluihin palatessa olen fyysisesti ja henkisesti palautunut edellisestä työvuodesta.

Vertaistukiterveisin!

Vellu,
Oulusta.