Slide

Voimaa vertaisuudesta -talviloma

Ajankohta: 27.12.2022 - 01.01.2023
Sijainti: Kuortaneen Urheiluopisto Opistotie 1 Kuortane

Lähde viettämään A-kiltalaisten päihteetöntä Voimaa vertaisuudesta -lomaa
Kuortaneen urheiluopistoon Kuortaneelle!

Lomalla saat ohjausta ja neuvontaa terveyteen ja voimaantumiseen liittyen ja se sisältää päivittäistä, monipuolista liikuntaa ja rentoutumista. Päivittäin nautitaan vertaistuesta ja iloisesta yhdessäolosta.

A-Kiltojen Liitosta lomalla vertaiskoutsina Sami Koskinen, p. 040 673 3382, kozkinen@hotmail.com.

Voimaa vertaisuudesta -loman omavastuuhinta on 50 €/hlö (10 €/vrk). Hinta sisältää täysihoidon, majoituksen kahden hengen huoneessa, allasosaston ja kuntosalin käytön sekä lomaohjelman. Matkoista jokainen osallistuja vastaa itse.

Huolellisesti perustellut ja täytetyt lomatukihakemukset tulee olla viimeistään 26.9.2022 mennessä Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:ssä
MAASEUDUN TERVEYS- JA LOMAHUOLTO RY
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 HELSINKI
Lomalle voi hakea myös sähköisesti www.mtlh.fi
Laskutukseen liittyvät asiat Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry, puh. 010 2193  464.
Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n tukihakemuksia on tulostettavissa  osoitteesta https://mtlh.fi/loman-hakeminen/. Niitä on myös saatavissa A-killoista sekä A-Kiltojen Liitto ry:n toimistosta.

Lomatukipäätökset tekee lomajärjestö n. 2 kk ennen loman alkua. Jokainen valittu saa henkilökohtaisen kutsun ja samalla laskun omavastuuosuudesta, joka maksetaan kolme viikkoa ennen loman alkua. Ellei maksua ole maksettu, loma katsotaan peruutetuksi. Lomatuen saajat valitaan Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:ssä sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Lomatukea voi saada kahden vuoden välein.

 

Hyvä Voimaa vertaisuudesta -loman hakija/osallistuja

Olet hakemassa/osallistumassa Voimaa vertaisuudesta -lomalle, jonka järjestäjänä toimii Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry yhdessä A-Kiltojen Liitto ry:n kanssa. Varmistaaksemme, että kaikkien osallistujien loma onnistuu hyvin, haluamme muistuttaa muutamista asioista tämän kirjeen avulla.

Lomalla vertaistukea päihdetoipumiseen

Kyseessä on erityisloma, joka on tarkoitettu A-kiltatoiminnan kohderyhmään kuuluville, siis päihdeongelmaisille, päihdetoipujille ja heidän läheisilleen. Osal-listujan ei kuitenkaan tarvitse olla minkään A-killan jäsen.

Lomalla osallistujat saavat mahdollisuuden tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksiaan ja vahvistaa omia voimavarojaan arjen tueksi. Loma on A-kiltatoimintaa ja lomalla toimitaan A-kiltatoiminnan arvojen mukaisesti.

Mukana A-kiltalainen vertaiskoutsi

Lomalla on mukana A-kiltalainen koulutettu vertaiskoutsi. Hän järjestää osallistujien kanssa ryhmätapaamisia ja mahdollisesti muuta omaehtoista toimintaa, josta sovitaan osallistujien kesken ja joka toteutuu A-kilta-arvojen mukaisesti. Vertaisohjaaja ja muut lomalle osallistuvat tukevat toisiaan päihteettö-myydessä.

Loma on päihteetön

Loma on ehdottomasti päihteetön. Päihteiden käyttäminen lomalla on väärin muita samalle lomalle osallistuvia kohtaan, ja se rikkoo A-kiltatoiminnan ar-vomaailmaa.

Mikäli joku kuitenkin käyttää päihteitä tällä lomalla, hänet suljetaan välittömästi pois A-kiltalaisten osallistujien joukosta ja omaehtoisesta toiminnasta. Lisäksi päihteitä käyttänyt on velvollinen vaihtamaan huonetta omalla kustannuksel-laan huonetoverin päihteettömän loman turvaamiseksi.

A-Kiltojen Liitto ry toivottaa hyvää lomaa kaikille osallistujille

Toivottavasti nautit lomastasi, saat voimaa vertaisuudesta ja eväitä hyvinvointiin!

 

Kartta latautuu...