Slide

Jäsenkirje 5/2022

07.11.2022 Jäsenkirjeet

Jäsenjärjestöavustusten haku

Painopisteet:

  • Vapaaehtoisten jaksamisen tukeminen
  • A-kiltalaisten hyvinvoinnin tukeminen
  • A-kiltatoiminnasta tiedotus ja verkostoituminen paikallisesti ja alueellisesti.

Avustuksen käytön mahdollistamiseksi aiempia vuosia aikaisemmin vuoden kierrossa, A-kiltojen on toimitettava vuoden 2023 jäsenjärjestöavustushakemukset liitolle 27.1.2023 mennessä. Hallitus tekee hakemuskohtaiset päätökset helmikuun 2023 kokouksessaan.

Huom. Jäsenjärjestöavustusta hakeva A-kilta laittaa hakemuksen liitteeksi vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion, joissa mahdollinen jäsenjärjestöavustus on huomioitu.

Tämän jäsenkirjeen liitteenä tulee paperisena versiona jäsenjärjestöavustuslomake. Ekstranetissa voi myös lomakkeen täyttää.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen yrmy.ikonen@a-kiltojenliitto.fi

Syyskokousvalintoja

A-Kiltojen Liitto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kaudelle 2023–2024 nykyinen varapuheenjohtaja Arto Pasanen Pohjois-Lapin A-kilta ry:stä ja hänen tilalleen varapuheenjohtajaksi kauden 2023 loppuun Satu Lahtinen Jyväskylän A-kilta ry:stä.

Hallitukseen kaudelle 2023–2024 valittiin Toni Vanhala ja hänen varajäsenekseen Matti Ranta, Jari Mark ja hänen varajäsenekseen Pasi Torri sekä Pasi Heikkinen ja hänen varajäsenekseen Jari Korhonen.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen yrmy.ikonen@a-kiltojenliitto.fi

Kaikille A-kiltojen vapaaehtoisille suunnattu juhlaviikko 5.–9.12.

Kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää vietetään 5.12. A-killat toimivat pääosin vapaaehtoisvoimin. Ilman vapaaehtoisia ei A-kiltatoimintaa olisi. Vapaaehtoisten jaksaminen -teemavuoden päätteeksi juhlistamme joulukuussa A-kiltojen vapaaehtoisia somekampanjan muodossa. Voit osallistua vapaaehtoisuuden juhlaviikkoon kiittämällä oman A-kiltasi vapaaehtoisia, kiittämällä itseäsi, jakamalla somessa vapaaehtoisuuden juhlaviikon julkaisuja tai esimerkiksi järjestämällä mukavan hetken A-kiltasi vapaaehtoisten kanssa. Juhlaviikon #ainakahvia ja muut hetket voi myös jakaa somessa.

#vapaaehtoistenviikko #A_kiltatoiminta #MeMeille

Lisätietoja: Tuija Tamsi-Lehtinen tuija.tamsi-lehtinen@a-kiltojenliitto.fi    

A-kiltojen tiedot lähellä.fi -verkkopalveluun

Mikä on lähellä.fi?

Lähellä.fi kokoaa yhteen tuhansia erilaisia järjestöjä, niiden vapaaehtoistoimintaa ja muuta toimintaa. Syksystä 2022 lähtien lähellä.fi on ollut käytössä koko Suomen alueella.

Verkkopalvelua tulevat käyttämään hyödykseen muun muassa hyvinvointialueiden työntekijät ohjatessaan asiakkaitaan mukaan toimintaan. Osa A-killoista löytyy verkkopalvelusta. Olisi tärkeää, että A-killat ottaisivat laajamittaisemmin ja aktiivisemmin käyttöön verkkopalvelun viestiessään esimerkiksi ryhmätoiminnoistaan.

Tutustu www.lahella.fi ja katso ohjeet rekisteröitymiseen Lähellä.fi | Palvelun käyttöohjeet (lahella.fi)

Lisätietoja: Tuija Tamsi-Lehtinen tuija.tamsi-lehtinen@a-kiltojenliitto.fi   

VEERAT-hanke tarjoaa toimintaa myös verkossa

VEERAT- ”tietohaituva” – Lähisuhdeväkivalta voi koskettaa meitä kaikkia 21.11.2023 klo 17.30–18.30 Teams-alustalla. Tilaisuudessa kuulet lähisuhdeväkivallan muodoista, miten ne voivat ilmetä ja miten väkivalta on este hyvinvoinnille ja päihdetoipumiselle. Lopussa teemme itsenäisesti ohjatun harjoituksen sekä kerromme helmikuussa käynnistyvästä VEERAT-verkkovertaisryhmästä.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.11.2022
maiju.lehtonen@a-kiltojenliitto.fi p. 040 619 5036

 

VEERAT-verkkoryhmä – sanoja paperille tiistaisin 28.2.-28.3.2023 klo 17.30–19.00. Teams-alustalla

Verkkoryhmä naisille, joilla on huoli omasta päihteiden käytöstä tai haluavat vahvistaa toipumistaan, ja joita mietityttävät lähisuhdeväkivallan kysymykset tai omat vihan ja raivon tunteet. Ryhmässä keskitytään itsetuntemuksen lisääntymiseen sekä omien tunteiden sanoittamiseen ja tunnistamiseen. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaa elämäntilannetta ja voimavaroja. Ryhmän teemoja ovat muun muassa tunteidentunnistaminen, vihan ja aggression tunteet, lähisuhdeväkivaltaan liittyvät kysymykset sekä omat rajat ja voimavarat. Ryhmässä hyödynnetään helppoja sana- ja kirjoitusharjoituksia. Harjoitukset ovat helppoja ja riittää, että haluat kokeilla sanojen ja tekstien kanssa työskentelyjä.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.2.2023
maiju.lehtonen@a-kiltojenliitto.fi /p. 040 619 5036