Slide

Ajankohtaista

Jäsenkirje 4/2023

22.08.2023 Jäsenkirjeet

Hallituskuulumiset

A-Kiltojen Liiton hallitus arvioi kokouksessaan 17.8.2023 jaostojen työskentelyä ja osin uudelleenlinjasi sitä.

Viestintäjaoston kokoonpanoksi hallitus päätti varsinaisten jäsenten osalta: Arto Pasanen (puh.joht.), Ville Tuominen, Arto Sipovaara ja Antti Tamminen. Viestintäjaoston sihteerin tehtävään nimetään toistaiseksi A-Kiltojen Liiton työntekijä.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Yrmy Ikonen, yrmy.ikonen@a-kiltojenliitto.fi

MIPA-järjestökysely tulossa A-kiltoihin:
Kyselyllä tietoa päihde- ja mielenterveysyhdistyksistä 

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA 2.0) järjestökysely lähetetään taas alkusyksystä vastattavaksi näiden alojen yhdistyksiin. Kyselyllä seurataan yhdistysten toiminnan ja toimintaympäristön muutoksia sekä kehittämistarpeita ja tulevaisuuden näkymiä. Tänä vuonna kartoitetaan myös kokemuksia nuorten tavoittamisesta ja osatyökykyisten työllistämisestä.

Kysely lähetetään yhdistysten toiminnanjohtajalle tai hallituksen puheenjohtajalle. A-killoilta toivotaan vastauksia, sillä A-kiltojen näkemykset ovat tärkeitä ja varmistavat omalta osaltaan sen, että tutkimusohjelmassa saadaan mahdollisimman kattava kuva yhdistysten tilanteesta.

Lisätietoja tutkimuksesta: tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen (A-klinikkasäätiö) jouni.tourunen@a-klinikkasaatio p. 040 1368 058 

Työntekijöiden vertaistukitapaaminen 

Vertaistapaamiset A-kiltojen työntekijöille jatkuvat 10.10.2023 klo 16–18 Teamsissa teemalla Oman työn johtaminen ja itsenäinen työskentely. Tapahtuma on suunnattu työsuhteessa oleville A-kiltojen työntekijöille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan A-kiltamaailmasta muiden kanssa ja edistää omaa työssä jaksamistaan.

Mukana tapaamisessa ovat A-Kiltojen Liiton järjestökoordinaattorit Anja Sauvolainen ja Aulikki Otranen, joille voi lähettää etukäteen kysymyksiä ja aiheita teemaan liittyen. Tapaaminen on luottamuksellinen ja kysymykset käydään läpi anonyymisti.

Tapaamisen osallistujamäärä on 3–8 henkilöä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.10 mennessä: järjestökoordinaattori-suunnittelija Anja Sauvolainen, anja.sauvolainen@a-kiltojenliitto.fi

VEERAT-hanke

Naisten päihde- ja vankilatyön verkostopäivien webinaari: Turvallisen turvattomat ihmissuhteet järjestetään torstaina 5.10.2023 klo 8.30–15.00.
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät verkkosivuilta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.2023.

Verkkoryhmä – Sanoja paperille:
Tiistaisin 17.10.–14.11.2023 klo 17.30–19.00.
Ryhmä toteutetaan Teams-sovelluksella.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.2023.

Jyväskylän ryhmä: Torstaisin 2.–30.11.2023 klo 17.00–18.30.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.10.2023.

VEERAT-ryhmä toteuttaa syyskauden aikana suljettuja ryhmiä, jotka ovat suunnattu suoraan yhteistyökumppaneiden toimintaan. Syyskauden ryhmäkalenteri saattaa vielä täydentyä ja ajankohtaisimmat tiedot löydät aina verkkosivuilta. 

Sanoja paperille -työpajat yhteistyössä Jyväskylän A-killan kanssa.
Minun rajani, torstaina 7.9.2023 klo 17.00–18.30
Uusia alkuja, torstaina 14.9.2023. klo 17–18.30
Paikka: Kortesuon kartano, Taitoniekantie 14, Jyväskylä.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.9.2023.

Sanoja paperille -työpajat ovat suunnattu naisille, jotka ovat toipumassa päihteiden käytöstä ja haluavat pohtia työpajojen teemoja kirjoittamisen avulla. 

Työpajoissa on lyhyt alustus päivän teemaan, josta keskustelemme yhdessä. Lisäksi työpajoissa tehdään helppoja sana- ja kirjoitusharjoituksia. Kokemusta kirjoittamisesta tai erityistä osaamista ei tarvita.   

Jos toivot Sanoja paperille työpajoja vierailulle omaan A-kiltaasi, olethan rohkeasti yhteydessä. Työpajoja on mahdollista järjestää myös verkon välityksellä.  

VEERATin julistemateriaalia on edelleen tilattavissa maksutta.

Lisätietoja: projektipäällikkö Maiju Lehtonen, maiju.lehtonen@a-kiltojenliito.fi

Ehkäisevän päihdetyön viikko 2023
Käsi kädessä: Päihde- ja mielenterveystyö

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 6.-12.11.2023. Viikon teema on Käsi kädessä: Päihde- ja mielenterveystyö. Kampanjaan voi osallistua jakamalla kampanjan somemateriaaleja ja tykkäämällä julkaisuista, osallistumalla kampanjaviikon tapahtumiin tai järjestämällä omia tapahtumia kampanjaan liittyen.

Ilmoita tapahtumasi mukaan EPT-viikon tapahtumakalenteriin
www.ept-verkosto.fi/ept-viikko. Saat näkyvyyttä tapahtumallesi.

Lisätietoja:
järjestökoordinaattori-koulutussuunnittelija Kirsi Mäki, kirsi.maki@a-kiltojenliitto.fi

Vuoden vapaaehtoinen 2023 -kampanja on alkanut

Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla. Kampanjan suojelijana toimii Aira Samulin.

Kuka tahansa – niin yksityishenkilö kuin yhteisökin – voi ehdottaa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaa Kansalaisareenan verkkosivuilla. Ehdotusaika päättyy 5.9.2023. Ehdotusten pohjalta suoritetaan yleisöäänestys 2.–31.10. Valitsijaraati valitsee Vuoden vapaaehtoisen 2023 yleisöäänestyksen kymmenen kärjen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen julkistetaan ja palkitaan Kansalaisareena ry:n 30-vuotisjuhlassa 5.12.

Lisätietoja: www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/ 

A-kiltatoiminnan englannin- ja ruotsinkieliset esitteet

Esitteet ”A-kilta handlar om kamratstöd” ja ”A-kilta is peer support” löytyvät A-Kiltojen Liiton verkkosivuilta.

Lisätietoja ja tilaukset: toimisto@a-kiltojenliitto.fi

Vuositeematyövihko A-killoille

Hallitusedustajaehdokkaat esittelyssä