Slide

Kerrankin olen tuntenut kuuluvani johonkin

Mulle toiminnallinen vertaistuki merkitsee sitä, että on turvallinen ja tuttu ympäristö läsnä arjessa ja sen tuomissa haasteissa. Mä opin kuuntelemalla ja saan muilta tosi paljon irti, pystyn myös soveltamaan niitä itselleni sopivaksi.

Oon itse ollut monia kertoja hoitojaksoilla ja yrittänyt raitistua ilman mitään jatkopaikkoja kuntoutuksen jälkeen. Oon mennyt aina suorilta kotiin ilman mitään tukea – enkä ole yksin pitkälle pötkinyt.

Hunaja-toiminnassa olen saanut perusjutut kondikseen

Hunaja-toiminta perustuu tosi yksinkertaisiin asioihin, kuten arjen perushommiin ja rutiineihin niiden ympärillä. Nämä ovat usein asioita, joita porukka pitää yleensä itsestäänselvyytenä.

Mä olen huomannut, miten tärkeää se on, että saa perusjutut kondikseen. Niitä suunnitellaan yhdessä porukalla ja sit porukkalla myös puretaan, miten on mennyt, mitkä oli mennyt hyvin ja missä olisi voinut olla parannettavaa tai tehdä toisin. Rutiinit ja muut hoidettavat asiat rakentavat pohjan koko toipumiselle ja elämän muille palasille.

Totuttelua pois omavoimaisuudesta – ryhmän tuella

Onneksi yksin ei tarvi pärjätä. Tää on myös totuttelua pois sieltä omavoimaisuudesta, jota ollaan usein totuttu tekeen. Hoidettu asiat pelkästään itse, kun ei olla osattu tai uskallettu pyytää apua. Tai on ajateltu, että ei muut voi ymmärtää mun ongelmia tai haasteita, niin mitä mä niistä muille kertoisin.

Hunajassa oppii myös toimimaan osana ryhmää. Saa opetella muun muassa sosiaalisia taitoja muiden kanssa. Itselle on ollut merkityksellistä se, että olen kerrankin tuntenut kuuluvani johonkin. Hunajassa on kavereita, jotka ymmärtää toisia. Ja että ollaan samassa veneessä. Pelkästään sekin tieto jo riittää pitkälle. Hunajasta saat raittiita kavereita ympärillesi ja niiden kanssa saat opetella tätä polkua, sekä samalla tutustua oikeaan minääsi.

Löytyy tulevaisuus, löytyy omia juttuja, löytyy aito minä

Mulle tää Hunajassa olo on ollut pelastus kuntoutusjakson jälkeen. Täällä saa rauhassa alkaa kokoamaan oman elämänsä palapeliä ja miettiä tulevaisuutta ja mitä kaikkea tulevaisuudessa voisi tehdä, mitä opiskella tai tehdä työkseen. – Niitä niin sanottuja elämän normaaleja juttuja.

Hunajan viikko-ohjelmaan sisältyy esimerkiksi tutustumisia eri liikuntalajeihin, joista joku voi sitten löytää sen oman juttunsa. Opetellaan myös kokkaileen porukalla ja tekemään muitakin niitä ns. normaaleja juttuja, joita ei käyttöaikoina ole tullut tehtyä tai opeteltua.

Tällaisessa ryhmässä voit uskaltautua luottamaan ihmisiin ja saada rakennettua loppuelämän kestävän ystäväsuhteen. Ja voit uskaltautua rakentamaan uuden minäkuvan ja tutustua uudestaan aitoon minääsi.

Shreiddaa (28 v.)


Hunaja-ryhmä on Tampereen A-killan hallinnoima hanke, joka tarjoaa päihteetöntä ryhmätoimintaa nuorille. Ryhmä on fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kuntoutuspaikka, jossa yhdessä ohjaajien ja toisten ryhmäläisten kanssa voi löytää uutta mielekästä tekemistä ja työkaluja vaikeuksien voittamiseen ilman päihteitä. Ryhmään osallistutaan sovitusti viitenä päivänä viikossa. Ryhmä on maksuton eikä siihen tarvita lähetteitä tai maksusitoumuksia.

Yhteys- ja lisätiedot:
Ohjaajat Pete p. 040 575 5128 ja Sanna p. 0400 795 834

Hunaja-ryhmä löytyy myös Instagramista: @hunajaryhma